over moutzak

“Ik hou van bier, maar niet van verspilling.” Zo kwam ik op het idee om moutzakken, -bedoeld voor eenmalig gebruik- een tweede leven te geven als stevige, comfortabele rugzakken. Door de draagbanden te maken van veiligheidsgordels uit sloopauto’s ga ik verder dan recyclen. Wat anders weggegooid zou worden, wordt nu een handgemaakte en altijd unieke MOUTZAK. Comfortabel en sterk: ideaal voor je boodschappen, je biertjes en om je dagelijks gezelschap te houden.” – Marjolijn Kroon

De MOUTZAK wordt gemaakt van gebruikte moutzakken afkomstig van brouwerijen in Nederland. Altijd ONE of a kind, want handgemaakt en daardoor allemaal net weer even anders. Hij houdt het binnen lekker droog in een regenbui, is supersterk en ruim genoeg om VEEL van je favoriete bier mee te nemen!

HOE HET BEGON

In 2018 gooide de brouwer van DAVO bieren net de moutzakken leeg in de brouwinstallatie en wierp ze op een stapel. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Ik pakte een moutzak op in mijn ene hand, terwijl ik genoot van een glas Surf Ale in mijn andere. Daar besloot ik dat deze sterke zakken met toffe opdruk van allerlei mouterijen een NIEUW en BETER leven verdienden. Zo werd de MOUTZAK geboren.

Ik begon in mijn atelier met ontwerpen en te puzzelen met de afbeeldingen en teksten. De grootste uitdaging was om het “slappe-zak-gevoel” te laten verdwijnen en te veranderen in een ontwerp met uitstraling. Het moest geen moutzak meer zijn, maar een MOUTZAK.

In mijn atelier in Deventer verander ik samen met mijn ouwe trouwe Dürkopp industriële naaimachine, lockmachine, antieke schoenmakers trap naaimachine en mijn creativiteit afval in een mooie, sterke en altijd unieke, duurzame, MOUTZAK.

De webshop is gevuld, maar je bent ook meer dan welkom om je eigen ideeën en wensen in te brengen of om moutzakken aan te voeren die je verwerkt zou willen zien in jouw eigen MOUTZAK. Bijvoorbeeld uit je eigen brouwerij, om de cirkel helemaal rond te maken. Neem gerust contact op via het contactformulier. De MOUTZAK kan ook gepersonaliseerd worden met een logo of naam.