MOUTZAK

OVER MOUTZAK:

“Ik hou van bier, maar niet van verspilling.” Zo kwam ik op het idee om moutzakken een tweede leven te geven. De draagbanden worden gemaakt van veiligheidsgordels uit sloopauto’s. Wat anders op de afvalberg zou belanden, wordt nu een handgemaakte en unieke MOUTZAK. Comfortabel en sterk: ideaal voor je boodschappen en om je dagelijks gezelschap te houden.” – Marjolijn Kroon

De MOUTZAK wordt gemaakt van gebruikte moutzakken afkomstig van verschillende brouwerijen. Altijd ONE of a kind, want handgemaakt en daardoor allemaal net weer even anders. De MOUTZAK houdt je spullen droog in een regenbui, is supersterk en ruim en comfortabel genoeg om VEEL van je favoriete bier mee te nemen. Voor jaren plezier.

Ideaal voor dagelijks gebruik!

HOE HET BEGON

In 2018 gooide de brouwer van DAVO bieren de moutzakken leeg in de brouwinstallatie en wierp ze op een stapel. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Ik pakte een moutzak op, terwijl ik genoot van een glas Surf Ale aan de bar. Daar besloot ik dat deze sterke zakken met toffe opdruk van allerlei mouterijen een NIEUW en BETER leven verdienden. Zo werd de MOUTZAK geboren.

In mijn atelier in Deventer verander ik samen met mijn ouwe trouwe Dürkopp industriële naaimachine, lockmachine, antieke schoenmakers trap naaimachine en mijn creativiteit afval in een mooie, sterke en altijd unieke, duurzame, MOUTZAK.

De webshop is gevuld, maar je bent ook meer dan welkom om je eigen ideeën en wensen in te brengen of moutzakken aan te voeren die je verwerkt zou willen zien in jouw eigen MOUTZAK. Bijvoorbeeld uit je eigen brouwerij, om de cirkel helemaal rond te maken. Vraag maar raak! Er is van alles mogelijk.

Neem gerust contact op via het contactformulier of mail naar: marjolijnkroon@live.com